Next Best Band – Plug It In

Deze week is de clip ‘Payback Time’ plug it in via Next Best Band. Bij deze het artikel wat op de site van Next Best Band staat. Met een zeer complimenteuze koptekst! Lees het hieronder.

Plug It In: Hanneke
16-07-2012 12:30 door Redactie

Deze week in Plug It In: de vurige Hanneke met Payback Time. Een singer-songwriter met enorm veel talent en uiterst catchy nummers, deze dame heeft een unieke stijl die zeer verfrissend is om te horen.

Hanneke Gudden is in 2007 begonnen aan haar muzikale carrière, toen ze haar eigen songs begon te schrijven. Deze eerste nummers werden goed ontvangen, en als gevolg besloot ze popmuziek te studeren op de Rockacademie te Tilburg, waar ze de andere bandleden heeft leren kennen. Met haar band heeft ze met succes opgetreden op No Sleep ‘Til Burg, en momenteel werkt ze aan haar eerste EP.

Als haar inspiratie noemt ze onder anderen de muziek van Florence and the Machine, Kimbra en Sara Bareilles.

Als er één ding is wat Hanneke Hanneke maakt, dan is het wel haar stem. Met haar robuuste zang pakt ze meteen de volle aandacht, dit zonder de luisteraar te overweldigen.

Haar vocals in het nummer Payback Time zijn op zijn minst imposant te noemen. Versterkt door een backing track die opbouwt van rustig naar bad-ass, zet Hanneke een song neer waarbij het moeilijk is om niet met je voet mee te tikken.

De clip, die hieronder te bekijken is, versterkt alleen maar het beeld dat je met deze dame niet moet sollen: It’s payback time.

Uiteraard hebben we ook aan Hanneke het een en ander gevraagd:

Waar staat Hanneke voor? Een vrouwelijke kijk, met contrasterende en dynamische gedachten. Een Nederlandse zangeres die haar herkenbare ervaringen deelt. Dit doet ze op het podium samen met haar band, bestaande uit Ruben den Brok (toetsenist), Bram te Kamp (gitaar), Paul Snoeren (bas) en Niels Nuiver (drums).

Hoe is jullie muziek het beste te omschrijven? Een mix van verschillende stijlen verpakt in catchy popliedjes. Het is leuk om zo te proberen iets nieuws te creëren. Zo hoor je bijvoorbeeld soul, jazz of elektronische invloeden in de songs terug.

Waarin onderscheidt Hanneke zich van andere bands? Door het combineren van opgenomen instrumenten met productie. Daarin valt veel te onderzoeken en probeer ik te vernieuwen. Ik wil een sound creëren, waarin de invloeden van verschillende genres te horen zijn, maar dan gemixt tot een eigen sausje.

Waar gaan de teksten van Hanneke over? Vallen en opstaan. De ups en downs in het leven. Bijvoorbeeld thema’s als: ambities, dominante mensen en natuurlijk ervaringen in de liefde. Zo gaat deze song ‘Payback Time’ bijvoorbeeld over dat het tijd is voor de spotlights en tijd om de mensen die je een succes niet gunnen achter je te laten.

Wat zouden jullie als band graag willen bereiken? Dat de songs die we spelen op de nationale radio gedraaid gaan worden en dat we over niet al te lange tijd onze eerste clubtour kunnen gaan doen. Bescheiden dromen voor nu. Als deze doelen bereikt worden dromen we wel weer een trapje hoger!

Kunnen jullie nog wat leuke videofacts vertellen over de clip? De clip is opgenomen in Be-Mine te Beringen. Een prachtige lokatie. Het was een van de eerste zonnige weekenden van dit jaar, half maart, maar daar kregen we in de koude fabriekshal niet veel van mee. We kregen te maken met de rookmachine net in de juiste richting krijgen, een tegenstribbelende generator, een vieze vloer etc. maar uiteindelijk kregen we het allemaal mooi in beeld. Daarbij was het een gezellig Antwerps team. De clip vertelt hoe het tijd is om ‘de oude ik’ achter me te laten en door te gaan. Ik ben trots op wat we gemaakt hebben!

http://www.nextbestband.nl/blog/plug-it-hanneke